Het is alweer zondag… Intussen zit week 1 er alweer op…  Maar zo voelt het eigenlijk helemaal niet. Tot nu toe gaat het allemaal redelijk volgens plan. Oke, één dag echt totaal niet, maar dat moet ik maar voor lief nemen. Mijn dagje Parijs heb ik er nu opzitten en dit keer was het anders dan de vorige keer dat ik hier was.

Nu zitten er wel een paar verschillen tussen deze en de vorige keer. Zo ben ik dit eer alleen en de vorige keer met een groep vrienden. Wat betekent dat je andere dingen doet. Daarnaast had ik de vorige keer enorme last van mijn knie en enkel waardoor ik niet makkelijk liep en dus een beetje door Parijs heen heb gestrompeld… Niet bepaald een pretje.

Lopen

Dit keer heb ik alles gelopen. De vorige keer zijn we veel met de metro gegaan.

Ik begon vanochtend mijn tocht vanuit het hostel in de richting van het Louvre. Een stuk van dik een half uur lopen. In dat half uur kom je wel veel tegen! Op ongeveer 3/4e van de reis besloot ik eerst naar de Notre-Dam te gaan, een kleine koerswijziging.
Zo gezegd, zo gedaan. En niet veel later kwam ik aan bij de Notre-Dam. Eigenlijk niet zo heel veel anders dan de andere kerken die je tegenkomt.Voor mij was het grootste verschil dat hier veel toeristen komen. Maar toch, ik ben er wel geweest!

Het Louvre

Na de Notre-Dam, volgde mijn tocht richting van het Louvre. Helaas sloeg het weer om en begon het aardig hard te regenen… Maar toen ik bij het Louvre aankwam, was het weer lekker zonnig! De regen had als voordeel dat het nu lekker rustig was op het plein. Een groot verschil met de vorige keer dat ik hier was…
Nu kon ik mijn foto’s maken zonder veel mensen erop! En daar was ik behoorlijk blij mee. En daardoor heb ik nu een aantal foto’s van de glazen piramide zonder mensen er op.

Daarna ben ik doorgelopen naar het aangrenzende park in. Ook hier was het nog redelijk rustig door de regen maar  kon je ondertussen lekker genieten van de rust.

Rellen

Ondertussen had ik besloten om mijn weg te vervolgen over de bekende Champ-Élysées. Zo zou ik in de richting van de Arc de Triomphe lopen en kwam ik onderweg een electronica winkel tegen voor een adapter die nodig was voor mijn camera. Ik was al eerder op dit stuk geweest, maar nog nooit vanaf het Louvre gelopen. En wat een stuk is dat zeg… Maar ach, ik heb de tijd.

Het eerste stuk van de Champ-Élysées gaat langs een soort park. Dit stuk was ook rustig en zoals normaal. Maar toen ik op de 2de helft kwam (waar alle winkels) zag je de gevolgen van de rellen van gisteren…
Alle kioskjes waren afgebrand en niks meer van over. Veel etalages zijn vernield en veel ruiten stuk. Sommige etalages bestonden ondertussen meer uit hout dan uit glas en sommige winkels waren zelfs volledig gesloten vanwege de schade die was toegebracht.

Gek genoeg was de sfeer er voor de rest goed en merkte je er vrij weinig van bij de mensen zelf. Hooguit dat ze aan het kijken waren naar de schade die was aangebracht.
Aan het einde van de Champ-Élysées heerste wel meer onrust. Voor de Arc de Triomphe stond een hele rij busjes van de Gendamerie die je ook weer terug zag in vol ornaat rondom een groepje “gele hesjes” die daar, zover ik kon zien, een vreedzaam protest hielden.

Eiffeltoren

Na de Arc de Triomphe liep ik in de richting van de Eiffeltoren. Want een bezoek aan Parijs, kan niet zonder een bezoek aan de Eiffeltoren toch?

Ook bij de Eiffeltoren had ik weer het geluk dat het weer een beetje wisselvallig was. Hierdoor was het niet heel erg druk en kon ik op mijn gemak mooie foto’s maken. Ik heb zelfs een paar mensen blij kunnen maken door ze te helpen met een foto  nemen. Een Duits stel kwam naar me toe en vroeg om voor hen een foto te maken van hen, omdat ik wist hoe ik met een camera moet omgaan. Toch leuk als mensen zoiets opvalt.

Na de Eiffeltoren ging ik richting het hostel, een stukje van ongeveer een uurtje lopen. Onderweg heb ik nog even wat gegeten. Al bij al heb ik toch een respectabele 19 km gelopen vandaag…

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen post.
Volg je me nog niet? Ga dat dan zeker doen! Via Instagram: @mikemeijsen of  voor Polarsteps, klik hier