Toch weer een dagje later doordat ik gisteravond de trein naar Parijs nam en mijn laptop leeg was die ik die niet kon opladen…. Maar goed, reizen is altijd onvoorspelbaar en je weet nooit zeker of het wel of niet lukt zoals jij dat wil.
Zo had ik gister ook nog geluk door te vroeg bij de trein naar Parijs te zijn en daardoor op een trein eerder werd overgeboekt, zodat toch de trein kon nemen op het moment dat ik hem eigenlijk geboekt (er was namelijk een uur vertraging) Geluk!

Maar laten we ook deze weer even bij het begin beginnen…
En dat begin was in de ochtend. Ik de avond daarvoor al naar Birmingham gegaan en had in het hostel overnacht.

Birmingham

Na gedoucht en aangekleed te zijn, ben ik gaan ontbijten. Hierna heb ik mijn laatste spullen ingepakt en uitgecheckt. Na ongeveer een half uurtje lopen was ik in het centrum van Birmingham. Ik was hier de dag ervoor ook al doorheen gelopen op weg naar het hostel. Maar wetende dat ik de volgende dag nog alle tijd had en ik toch wel naar het hostel wilde, was ik toen doorgelopen en had ik niet zo heel veel rondgekeken. Ik had dus nog niet echt een beeld van de stad.

Eerst ben ik door het centrum gelopen, heb ik de winkelstraatjes bekeken en ben ik door het overdekte centrum gegaan. Daarna heb ik aan de rand van het centrum  op Google maps gekeken wat er nog meer te zien was. Ik zag  een soort China Town zou zijn wat me wel interessant leek. Dus liep ik die kant op.

Onderweg daar naar toe kwam ik nog langs een markt waar je groente, fruit en stoffen kon kopen. Daarnaast was nog een overdekte markt waar echt van alles te koop was. Het was een beetje zo’n winkelcentrumpje, alleen dan een beetje marktachtig. Bijzonder om eens te zien.
Na nog even een stukje verder, kwam ik in het Chinese gedeelte, maar dat klonk interessanter dan het was… Het waren vooral wat Chinese restaurants, een oriëntale supermarkt en wat Chinese decoratie.

Universiteit

Net buiten het centrum was een universiteit had ik gezien. Meestal wel interessante plaatsen om rond te lopen  vind ik en dus liep ik die kant op. Onderweg kwam ik nog wat winkels tegen, maar niks speciaals.

Bij de campus aangekomen, moest ik toch even goed kijken. Meestal kun wel zien wanneer je de universiteits- campus oploopt, maar nu was dat niet zo duidelijk. Het leek als of het de rest van de omgeving hoorde.
Ik liep langs de studenten huisvesting die ook tot de campus behoorde. Tot zover op zich nog niks speciaals en zoals ik al zei ging het erg goed op in de omgeving.

Net even een stukje verder stonden de  schoolgebouwen. Vanaf hier kreeg je een beetje het idee dat je op de campus liep. Maar dat kwam vooral omdat het er met grote letters op stond. Zeker niet een van de interessantste universiteiten die ik tot nog toe heb bezocht.

Orkest

Inmiddels had ik een leuk rondje door Birmingham gelopen en van alles gezien. Niet een heel bijzondere maar wel een gezellige stad. Een beetje hetzelfde als Manchester. Niets bijzonders, maar leuk om een keer te bezoeken en om te winkelen.
Ik had Birmingham wel een beetje gezien en de rugzak op mijn rug begon ook zijn tol te eisen. Ik liep weer het overdekte winkelcentrum in, eigenlijk opzoek naar een plek waar ik even kon gaan zitten en de rugzak van mijn rug te kunnen doen…
Ineens hoorde ik boven mijn eigen muziek uit een harde bas en muziek. Ik liep de kant van de muziek op en zag al snel een groot publiek aan één kant van het winkelcentrum staan.
Een showorkest-achtig-iets was aan het optreden. Een klein onverwacht cadeautje.

De sfeer en het optreden waren erg leuk. Even later was er nog een tapdance optreden. En ongeveer een uurtje laten kwam het orkest nog een keer. Ik besloot om te blijven en mijn bezoek aan Birmingham hiermee af te sluiten. Video’s kun je terug zien op mijn Insta Storie…

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen post.
Volg je me nog niet? Ga dat dan zeker doen! Via Instagram: @mikemeijsen of  voor Polarsteps, klik hier