Vanochtend zou ik vanuit Liverpool vertrekken naar Manchester. Hier zou ik de dag besteden en dan later doorreizen naar Birmingham om daar te slapen en morgen rond te kijken. Ik wist dus ook dat het een zware dag zou worden en ik de tijd in Manchester met mijn tas zou rondlopen. Maar als je er op voorbereid bent is het niet zo heel erg.

Doordat Manchester maar een half uurtje van Liverpool vandaan is met de trein, kon ik later vertrekken en uitslapen. Ik hoefde pas om 10:30 uit te checken en maakte daar ook lekker gebruik van. Rond 9:00 uur kwam ik mijn bed uit om te douchen, aan te kleden en mijn spullen weer in te pakken.

Manchester

Om 10:56 uur stapte ik in de trein naar Manchester, een ritje van ongeveer een half uurtje. Ik denk één van de kortste reizen deze komende weken.
In Manchester ging ik op weg naar het centrum. Niets nieuws, gezien jullie intussen wel door hebben dat ik altijd eerst naar het centrum ga. Misschien vraag je je af waarom? Vrij simpel, in het centrum is altijd het meeste te zien en beleven.  Daar krijg je een goed beeld van de stad en kun je geweldige foto’s te maken!

Het centrum van Manchester is niks bijzonders. Als je van shoppen houdt, is het geweldig omdat het erg op  shoppen gericht is. Zo is er een groot overdekt winkel centrum heel veel winkels en een foodcourt bestaande verschillende kraampjes met eten. Een beetje een marktidee.
Dan heb je nog een straat met diverse winkeltjes en wat zijstraatjes met van alles en nog wat. Heel bijzonder is het  niet, maar wel gezellig en heel anders dan in Nederland.

Oudere gedeelte

Al is het centrum gezellig en is er genoeg te doen, het was niet wat ik zocht. Ik wil wat meer zien en wat meer inhoud. Snap je wat ik bedoel?
Daarom besloot ik op Google maps te kijken of ik nog wat interessants kon vinden in de buurt. En kwam er achter dat er nog veel meer tot het centrum behoort dan ik dacht…
Het centrum uit 2 gedeeltes. Je hebt het nieuwe moderne gedeelte met winkels  en je het oude gedeelte met de oudere architectuur en geschiedenis . Hier vind je de restaurantjes en dergelijke.

Na een tijdje rond gestruind te hebben, besloot ik dat ik wat te gaan eten. Mijn ontbijt die dag was niet zo heel denderend geweest, dus waa eten geen slecht idee. Ik zag een restaurant genaamd Yard en Coop. Misschien dat je het al voorbij had zien komen in mijn insta storie? Of volg je me nog niet op instagram? In dat geval, shame on you! Nee geintje 🙂

Wat eten

Yard en Coop is een heel gezellig restaurant gespecialiseerd in kip gerechten. De inrichting is industrieel, ruw en open maar wel erg gezellig. Het is een leuk restaurant om met vrienden een hapje te gaan eten. Maar het is zeker geen restaurant waar je een meisje mee naar toe neemt op een eerste, tweede of derde date… Vanaf de vierde date zou je het kunnen overwegen… 🙂 Heb je een beetje een beeld nu? Anders kijk maar in mijn Instastory. Daar vind je sowieso een hoop insights van mijn reis!

Na een paar uurtjes had ik het wel gezien in Manchester en besloot ik alvast naar Birmingham te gaan. Dat gaf mij extra tijd om een hostel te regelen en alvast deze blog gaan schrijven en foto’s editen.

Protest mars

Nu was ik in eerste instantie terug gegaan naar het station waar ik die ochtend ook was aangekomen. Dat leek  logisch. Toch bleek dat de trein naar Birmingham vanaf het andere station zou vertrekken. Dus ja, dan maar naar de andere kant van Manchester lopen.

Toen ik weer terug liep naar het centrum hoorde ik geschreeuw en kabaal achter me. Toen ik omkeek waar het van kwam, zag ik een optocht over de straat lopen met borden. Ze liepen over de rijbaan en de bussen moesten hun weg erom heen vinden. Er was geen politie begeleiding en eigenlijk wel leuk om te zien. Ik liep verder en maakte nog een paar foto’s.

Bijzondere ervaring

Zo kwam ik in de stoet terecht en liep gezellig mee met mijn rugzak op en camera in de hand. Het voordeel was dat ik door de protest mars lekker kon doorlopen. De rest ging namelijk wel aan de kant en bij oversteken van de weg namen ze de voorrang en enkele seconden later kwam al een politie agent aangesneld om ze er doorheen te begeleiden.

Het was een grappige en unieke belevenis zo opeens ineen protestmars te lopen en veel van mijn leeftijdgenoten kreten te horen roepen voor betere gezondheidszorg en toekomst.
Maar de dat de volgende keer dat ik meeloop, die ik dat toch maar zonder zware rugzak …

Al met al is Manchester een leuke stad om wat rond te hangen en te gaan winkelen. Maar het geen hele bijzondere stad vind ik.  Toch zou ik het nog wel eens een tweede kans willen geven.

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen post.
Volg je me nog niet? Ga dat dan zeker doen! Via Instagram: @mikemeijsen of  voor Polarsteps, klik hier