Na mijn mooie dag in Oxford gisteren, stond ik vanochtend rond kwart voor acht op om ongeveer 3 kwartier later de trein naar Leeds te pakken. Dus zo gezegd, zo gedaan. Iets over half 9 stapte ik de eerste trein in op weg naar Birmingham. Daar stapte ik over op de trein die me naar Leeds zou brengen. Een reis die bijna 3 uur kostte in totaal. Dat ik niet veel later weer in de trein zou zitten, wist ik op dat moment nog niet…

Leeds

Na aankomst in Leeds, ging ik eerst weer op weg naar het hostel dat ik van te voren al had gekozen. Daar aangekomen, werd ik ontvangen op een manier dat ik me niet echt welkom voelde. Het bleek een hoop gedoe te zijn en niet helemaal mogelijk. De man die mij ontving was ook zeker niet vriendelijk. Ik besloot verder te gaan, in eerste instantie nog kijkend naar een ander hostel om daarna door te schuiven om later te doen.

Ik ging Leeds in om daar eerst maar wat tijd door te brengen maar het viel een beetje tegen. Misschien dat het gedoe bij het hostel er mee te maken had, maar ik kon geen echte klik krijgen met de stad. Misschien kan het een leuke stad zijn, maar mij viel het alleen maar tegen op dat moment. Eerst had ik nog de intentie om wat te blijven rondlopen maar na anderhalf uur in Leeds koos ik er voor om terug naar het station te gaan en een dag eerder al af te reizen naar Liverpool.

Liverpool

Ongeveer anderhalf uur later kwam was ik in Liverpool. Hier was de klik er meteen! Ik was nog maar net het station uit, of de eerste foto’s waren alweer gemaakt. De inspiratie kwam me tegemoet en ik had er weer zin in!
Ik zette mijn weg in de richting van het centrum voort en maakte de nodige foto’s.
In het centrum ging besloot ik te gaan zitten en te bedenken wat ik wilde. Uiteindelijk heb ik een hostel opgezocht,  een boeking gemaakt en mijn tas achtergelaten. Daarna ben ik verder Liverpool in getrokken op mijn gevoel door de stad heen gelopen. Een kwestie van veel rond  kijken en daarheen wat interessant lijkt. Af en toe een blik op Google maps om te kijken waar je ongeveer bent en weer lekker door.

Haven

Voor degene die geen idee hebben waar Liverpool ligt… het is een havenstad naast Manchester. Op Google maps had ik al gezien dat er een stukje in de haven was wat me wel interessant leek en waar naar toe wilde. Door mijn gevoel te volgen, kwam ik langs een aantal prachtige plekken voor interessante foto’s. Met uiteindelijke bestemming, de haven!

Toen ik het haven gebied inliep, moest ik moeite doen om niet omver geblazen te worden door de wind. Normaal gesproken heb ik echt een hekel aan zulke sterke wind, maar op de een of andere manier vond ik het nu niet erg en maakte het de hele ervaring kloppend.
Verder het haven gebied inlopend, kwam ik al snel de oude pakhuizen en industriële gebouwen tegen wat een prachtig beeld oplevert en het authentieke gevoel geeft. Niet alles is meer in deze stijl en gaat het gepaard met moderne vrij nieuwe gebouwen. Toch klopt het allemaal bij elkaar en is het complementair elkaar. Het is in harmonie wat een unieke stijl geeft. Dit zie je door heel Liverpool weer terug.

Zelf hou ik heel erg van de oude industriële look die je vindt in Liverpool. Het is een sfeer die je op niet veel plekken meer terug ziet helaas. Deze hele stijl is veelal verloren gegaan, maar gelukkig kom je die hier meer dan genoeg tegen! Het liefst zou ik zelf in zo’n oud pakhuis willen wonen en dit dan ombouwen tot woning of appartement.

Slotjes

Bij aankomst in het havengebied zag ik al een aantal kettingen met daaraan de bekende hangslotjes die mensen op  ophangen. Ik ben dan heel vaak benieuwd naar de verhalen die achter zo’n slotje zitten. Ik zou dan graag willen weten wie de mensen zijn die dat slotje ophingen. Hoe ze elkaar hebben ontmoet en hoe hun relatie is opgebouwd. En of ze nog steeds samen zijn?

Toen ik verder de haven inliep en aan de echte oever kwam, zag ik pas echt hoeveel slotjes er waren opgehangen hier. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat er enkele tienduizenden slotjes zijnopgehangen aan de kettingen en hekken langs de oever. Het geeft een uniek beeld. En dit bracht me ook op het idee om in de toekomst hier iets mee te gaan doen en een project rondom dit soort hangslotjes te gaan doen. Maar dit is voor later.

Voor nu heb ik een hele mooie dag gehad hier in Liverpool, heb ik me meer dan vermaakt en mijn ogen uit gekeken. De hele look en feel van deze stad is geweldig en ik raad je zeker aan hier eens naar toe te gaan! De architectuur en alles wat je hier ziet, kom je helaas nog maar weinig tegen in Europa…

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen post.
Volg je me nog niet? Ga dat dan zeker doen! Via Instagram: @mikemeijsen of  voor Polarsteps, klik hier