Vanochtend vertrok ik rond een uur of tien naar Oxford, ongeveer een uurtje met de trein. Met metro en alles erbij was ik rond 11:30 uur in Oxford. Ik wilde eerst mijn tas kwijt zodat ik daar geen last van had.  Tot mijn blije verrassing kwam ik erachter dat het hostel dat ik gekozen had, op de weg naar het centrum was en ik niet om hoefde te lopen, TOP!

Na een bed geregeld te hebben en mijn tas daar achter gelaten te hebben, trok ik Oxford in. Binnen no-time ben je in het gezellige centrum van Oxford en is alles binnen handbereik. Zo heel groot is Oxford niet, maar er is meer dan genoeg te zien en beleven!

University

Een van de redenen dat ik naar Oxford wilde, was de wel bekende University of Oxford. En ver hoef je er niet voor te gaan… De hoofdcampus is maar een klein stukje buiten het centrum en daar ben je zo! Later kwam ik er achter dat je door de hele stad heen de gebouwen van de universiteit ziet.

Sowieso is het erg grappig om te zien hoeveel Colleges en University’s er in Oxford zijn. Ik denk dat het merendeel van de inwoners zal bestaan uit studenten.
Los daarvan zie je het ook terug in de souvenir winkeltjes waar de producten gefocust zijn op de University of Oxford. En ook terecht! Als je de campus bekijkt, is het een pracht stukje architectuur dat al enkelen honderden jaren onderdeel is van Oxford.

Architectuur

Als we het dan toch hebben over de architectuur… dan maar even in het algemeen. Want er is meer dan genoeg te zien in Oxford! Je kunt echt zien dat het een oude stad is en de architectuur is dan ook prachtig!
Het leuke is dat er  een mix te zien is van verschillende stijlen en tijden. Als ik het goed heb meegekregen, is de universiteit rond 1600 gebouwd en zie je uit die tijd ook veel gebouwen.

Er zijn ook oudere en nieuwere gebouwen. Zeker als je meer de woonwijken in gaat, vind je de wat nieuwere architectuur. Toch past het allemaal bij elkaar. Zelfs de meest moderne stukjes architectuur passen in het geheel en stralen daardoor nog meer uit eigenlijk.

Gezelligheid

Ik ben vandaag een paar uurtjes in Oxford geweest en heb wat rond gewandeld. Daarna had ik ook wel het gevoel het meeste gezien te hebben en een goed beeld van de stad te hebben. Toch wil ik nog wel terug. Ik zou in de toekomst zeker nog eens een bezoek brengen aan dit prachtige plaatsje al is het alleen maar vanwege de gezelligheid en de sfeer die er hangt. Misschien ook wel omdat het een studentenstad is?

Het is in elk geval aan te raden Oxford eens te bezoeken als je in de buurt bent. Het is zeker de moeite waard!
Ik ga nu nog weer even terug de stad in om wat te gaan eten.

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen post.
Volg je me nog niet? Ga dat dan zeker doen! Via Instagram: @mikemeijsen of  voor Polarsteps, klik hier