Gisteren verliep niet helemaal zoals bedoelt was en omdat ik toch ook nog wel wat meer tijd wil besteden in London, heb ik er voor gekozen om een dagje extra te blijven. Dit betekent wel dat ik ergens weer een dagje moet gaan inleveren. En dat betekent dat ik New Castle ga overslaan.

Ik ben al vaker in London geweest en zal nog vaak gaan terugkomen. Op de een of andere manier zal deze stad me nooit gaan vervelen. Ik heb dit al wel vaker gezegd in andere blogs, maar ik heb een bepaalde liefde voor London die ik nog voor geen enkele andere stad heb. Waar het precies vandaan komt? Ik kan het je oprecht niet zeggen. Misschien door de structuur in de drukte? Of de mooie architectuur en harmonie tussen oud en nieuw? Of is het gewoon de hele sfeer? Ik weet het niet, waarschijnlijk een combie daarvan.

Altijd wat te ontdekken

De eerste keer dat ik in London was, was een aantal jaar geleden met school. We moesten ons toen houden aan een bepaald schema van school en hadden  einig vrije tijd. Toen ik 2 jaar geleden terug kwam, was er nog meer dan genoeg te ontdekken. Dat waren dan ook 4 intensieve dagen met heel veel rondlopen. Die dagen heb ik veel van de stad gezien en een hoop nieuws ontdekt. En natuurlijk ging de nodige foto’s gemaakt.

Toch heb ik vandaag aardig wat nieuws gezien en ontdekt. Een aantal dingen die ik misschien wel eerder tegen ben gekomen, maar die me nog niet waren opgevallen. Ook plaatsen waar ik gewoonweg nog niet was geweest. Kortom vandaag heb ik ook weer een hoop nieuws gezien en natuurlijk ook weer een hoop nieuwe foto’s gemaakt.
Spoiler alert: De nieuwe camera doet zijn werk goed en de nieuwe lens bevalt erg goed!

Regen

Helaas werkte het weer vandaag niet mee en begon het al vroeg te miezeren. Dit houdt mij natuurlijk niet tegen. Vandaag deed ik het merendeel lopend en dus het weer speelde wel een belangrijke rol. Vanaf het hostel ben ik richting het centrum en de Tower Bridge gelopen, daar overgestoken en even pauze genomen bij de Starbucks. Daarna langs de waterkant richting Westminster. Halverwege werd het weer slechter en begon het steeds harder te regenen. Niet helemaal een verassing maar dit maakt het niet minder erg natuurlijk…

Na een tijdje samen met een aantal anderen onder een brug te hebben gestaan om te schuilen voor de regen ben ik mijn weg vervolgd toen het ergste voorbij was. Uiteindelijk heb ik halverwege ervoor gekozen om de metro te pakken naar Oxfordstreet. Daar heb ik even wat voor avondeten gehaald, een handdoek gekocht en ben ik terug gegaan naar het hostel.

Blogs

In de tussentijd waren mijn broek en jas al volledig doorweekt en lekte mijn jas ook door. De metro nemen was dus een goede keuze. Terug in het hostel ben ik met mijn laptop in de algemene ruimte gaan zitten om mijn blogs te schrijven. Het bleek dat de adapter voor de laptop oplader wel werkte, maar niet altijd even makkelijk …

Ik nu genoeg tijd om op mijn gemakje de blogs van de afgelopen 2 dagen en van vandaag te schrijven en de foto’s die ik had gemaakt te bewerken, zodat ik deze voor de blog en social media kan gaan gebruiken.
En ook hebben mijn benen, voeten en enkels even de kans om wat meer rust te krijgen van de 68km die ik de afgelopen 4 dagen heb gelopen. En dan wel even te bedenken dat minimaal een derde of bijna de helft daarvan met een zware rugzak op mijn rug was, dus even wat extra rust hebben ze volgens mij wel verdiend.

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen post.
Volg je me nog niet? Ga dat dan zeker doen! Via Instagram: @mikemeijsen of  voor Polarsteps, klik hier