Er zijn van die dagen…
dat alles anders gaat dan dat je zou willen en dat je meer tegenslagen hebt dan dat je lief is…. Alles wat je dan kan doen is proberen het op te lossen en anders een manier te vinden om het anders te doen. Dit was zo’n dag!

Het originele plan was om op zondag avond (dus dag 2) de trein vanuit Lille naar London te pakken. Helaas kon ik daar geen reservering meer voor maken en daarom wilde ik de volgende ochtend de trein pakken. Alleen ging dat ook niet goed en waren geen reserveringen meer mogelijk… Dus wat te doen?
Gelukkig vaart er ook nog een boot tussen Frankrijk en Engeland en koste dat als voetganger ongeveer hetzelfde als de reservering voor de trein zou kosten. Probleem opgelost. Het koste alleen wat meer tijd, maar tegelijkertijd zou ik ook meer zien.

Mijn camera…

Dus tot zover alles goed. Alles liep weer volgens plan en ook vanuit Lille de trein naar Calais ging goed. In Calais was de looproute naar de boot even een beetje zoeken maar ook die had ik snel gevonden en alles ging goed. Tot dat….
ik er halverwege achterkwam dat ik mijn camera niet meer had… Die was ik in de trein vergeten… SHIT! Ik dacht nog, gelukkig kom ik er nu achter en kan ik nog terug. Zo gezegd, zo gedaan. Meteen naar de balie en alles uitgelegd (koste even, want dat vrouwtje sprak nauwelijks Engels en ik geen Frans). Het bleek dat de trein onderweg was naar Bologne, daar zouden ze er door heen gaan en kijken of ze mijn camera konden vinden.

Duurde even, maar toen kwam de medewerker weer bij mij terug. Alleen niet met het nieuws dat ik had gehoopt te krijgen… Mijn camera was niet meer terug gevonden. Blijkbaar heeft iemand hem gevonden en waarschijnlijk meegenomen. Mijn camera was weg…

En weer door

Erg vervelend, zeker omdat het fotograferen een van de redenen was waarom ik deze reis ging maken… Maar goed, ik kon daar blijven staan en het erg vervelend vinden voor mezelf, maar daar schiet je niet veel mee op. Een nieuwe reservering gemaakt voor de boot (de andere had ik al gemist intussen) en weer op weg naar de boot. Gelukkig kon  ik toch een boot eerder hebben dan die ik eigenlijk geboekt had, dus dat viel mee. De rest van de boottocht viel ook erg mee en ik kwam weer goed aan in Dover. Vanaf daar door naar het station om de reis naar London te gaan.

Ook hier wist ik het weer voor elkaar te krijgen om een verkeerde trein te pakken en de totaal andere kant op te gaan. Gelukkig kwam ik daar wel op tijd achter en kon ik snel weer terug.

Een nieuwe camera kopen

Eenmaal in London ben ik eerst naar het hostel gegaan om daar een bed te boeken en mijn tas achter te laten. Veilig opgeborgen! Daarna ben ik London in gegaan om een nieuwe camera te kopen. Want de rest van de reis zonder een camera kan natuurlijk niet!
Eerst naar Stratford naar een groot winkelcentrum, maar daar bleek het aanbod erg laag. Via Google maps kwam ik ut bij Park camera’s en hier was keuze genoeg!

Ik vond een mooie tweedehands Nikon D700 body voor de leuke prijs van 249 pond (bleek later nog maar 199 pond te zijn) maar zonder lens kun je dan nog niet zo heel veel… Ik koos de Tameron 18-200 mm. Ik had al langere tijd een zelfde lens van Sigma op het oog, dus dan ook maar in een keer goed doen toch? En omdat ik gewend ben mijn camera over de schouder te dragen, was de standaard camera strap van Nikon niet goed. Dus koos ik een mooie camera strap van Peak Design. Dan nog een SD kaart erbij en klaar is Kees.

Alles bij elkaar ben ik er op vooruit gegaan en ondanks dat het erg vervelend is je camera te verliezen, ben ik wel erg blij met deze nieuwe camera. Dit biedt me weer veel nieuwe mogelijkheden en maakt een aantal dingen ook wel wat makkelijker dan dat het eerst was.

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen post.
Volg je me nog niet? Ga dat dan zeker doen! Via Instagram: @mikemeijsen of  voor Polarsteps, klik hier