Eindelijk kan ik weer verder met blogs schrijven…
Blijkbaar hebben ze in België en Frankrijk een net ander stopcontact waardoor ik mijn laptop oplader er niet in kon doen. En met een lege laptop kan ik natuurlijk niet zo veel.

Dag 2 dus. ‘s ochtends pakte ik de trein vanuit Brussel naar Lille, waar ik de rest van de dag zou doorbrengen. Er was alleen één dingetje waar ik niet volledig bij had stilgestaan… dat het zondag was. Vrijwel alles was gesloten en was het wel heel erg rustig op straat. Hier en daar was een bakker of restaurant open, maar verder was alles gesloten.

Wat een rust

Alles was gesloten en er was vrijwel niemand op straat. Een vreemde gewaarwording. Het geeft een heel ander beeld aan de stad.
Normaal gesproken moet ik altijd mijn best doen om zo min mogelijk of niemand op een foto te krijgen. Dat was vandaag dus wel erg makkelijk! Tegelijkertijd was het ook wel erg saai eigenlijk. Het voelt bijna alsof je in zo’n film bent waar je de enige overlevende bent…

Ik weet dus niet hoe Lille normaal is, maar ik had het idee dat het niet een hele toeristische stad is. Ik kwam bijvoorbeeld bijna geen souvenir winkeltjes tegen. En in alles voelde het niet toeristisch. Maar goed, volledig zeker hiervan kan ik niet zijn.
Wat me wel meteen opviel toen ik het station uit liep, was de iconische Franse architectuur. Zelf vind ik dat erg mooi. Het heeft een bepaalde klassieke uitstraling. En ook een enorm verschil met Brussel waar het erg voelt als een wir war van allerlei stijlen, heb je niet in Lille.

Veel lopen

Doordat er verder vrij weinig te beleven was, ben ik eerst een stuk gaan wandelen. Uiteindelijk zag ik op Google Maps dat ik in de buurt was van de Citadel van Lille.Ik had totaal geen idee wat ik kon verwachten, maar het trok me wel en dus liep ik verder die kant op. Toen ik er was, bleek dat er niet zo veel te zien was en dat het behoorde tot het Franse leger, of tenminste dat denk ik… Er stond een bord dat dat suggereerde, maar verder leek het allemaal erg toegankelijk.

Daarna ben ik naar het hostel gegaan waar ik een bed geboekt heb en mijn tas gedumpt, om daarna weer verder te gaan lopen. Ondanks dat het zo stil was heb ik toch aardig veel gelopen en veel gezien.
Wat ik nu ook wel grappig vind, is om af en toe mijn Polarsteps te openen en te zien hoe ik allemaal gelopen heb… Dan valt het me soms pas op hoeveel je in een stad rond loopt en soms ook hoe random en chaotisch eigenlijk…

Helaas ben ik wel al mijn foto’s van deze dag kwijt… en kan ik die niet meer toevoegen. Maar hoe dat nou allemaal zit, lees je in de volgende blog. Want dat is een verhaal van een andere dag…

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen post.
Volg je me nog niet? Ga dat dan zeker doen! Via Instagram: @mikemeijsen of  voor Polarsteps, klik hier