Een paar dagen nog maar en ik kom alweer terug naar huis…. Waar het voor dat de reis echt begon niet helemaal voelde alsof ik op reis zou gaan, voelt het nu alsof het nog ver weg is voor ik weer naar huis ga.
Helaas is het toch echt zo en heb ik nog iets minder dan een weekje.
Toch ga ik me daar niet door laten stressen. Zeker niet na de paar ontspannende dagen die ik in Nice had.
Dus dat zet ik nog lekker even door hier in Genoa.

Een relax dagje

Gisteren was ik mijn plannen gaan wijzigen zoals ik in mijn laatste blog schreef. En dat betekende dat ik vandaag in Genoa zou zijn. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik niet wist wat ik van Genoa moest verwachten. En ik had het eerlijk gezegt voornamelijk gekozen vanwege de ligging aan zee en dat het net zo lekker weer zou zijn als in Nice. Dus dat ik nog dagje zou kunnen genieten.

Wat inhield dat ik totaal geen plannen had voor hier en ook niet wist wat ik zou gaan doen. Een ding was zeker. En dat was dat ik het vandaag op mijn gemakje zou gaan doen en vooral nog even zou ontspannen.
Dus vanochtend sliep ik een soort van uit. Echt uitslapen zoals thuis doe ik niet echt in de hostels, maar mijn gemiddelde slaap is volgens mij wel langer dan in een normale week thuis…

Uiteindelijk ben ik rond een uur of 10 gaan ontbijten en dergelijke. Nog steeds niet echt een plan hebbende. Dus toen ik na mijn ontbijt in gesprek raakte met een jongen uit Australië en zo een tijdje aan het praten waren, was dat geen probleem. Het was zelfs erg gezellig en leuk om weer eens met iemand een goed gesprek te hebben en wat ervaringen uit te wisselen. Die kans is er namelijk niet vaak als je alleen reist.

De stand in

Rond het middag uur ben ik de stad in gegaan en wat gaan rondlopen. Mijn route bracht me door een heel stuk van het centrum, een klein parkje of wat er op lijkt. En uiteindelijk een stuk omhoog waarbij ik over de stad heen kon kijken. Daar ben ik verder gelopen langs de rand van wat ik denk dat een woonwijk was. En in de richting van de kust.

Nou moet ik heel eerlijk zeggen dat de kust mij een beetje tegenviel. Het eerste stuk dat ik langs kwam was erg rommelig, het leek alsof ze er werkzaamheden of iets aan het doen waren en het was niet bepaald aantrekkelijk. Daarna kwam ik toch bij een stukje dat wat drukker was met de locale bevolking, maar nog steeds niet erg uitnodigend.

Uiteindelijk kom ik op de boulevard terecht en loop ik zo langs de kust verder. Een aantal strandclubs voorbij. Wat volgens mij echt een Italiaans ding is en ik zelf altijd erg verwarrend vind… Wanneer moet ik nou betalen en waar kan ik zo gewoon het strand op lopen?
Nou kan ik niet zeggen dat de eerste strandclubs mij erg aantrokken, het zag er allemaal wat vervallen en oud uit. Volgens mij was er eentje zelfs volledig gesloten en verlaten…

Ik ben ook niet naar het strand geweest doordat het mij hier niet zo aantrok en uitnodigend was als dat het in Nice was. Daar was het echt een plezier naar het strand te gaan en dat vond ik hier niet echt. Langs de boulevard lopen was wel leuk, maar daar hield het voor mij dan ook bij op.

Terug naar het centrum

Na nog een ijsje te hebben gehaald aan de boulevard, ben ik terug gelopen richting het centrum. Deze keer wel een andere route nemend, maar deze was niet veel beter. Al zou het kunnen dat het op een andere dag als zondag wel een stuk gezelliger zou zijn. Want er waren genoeg winkeltjes en dergelijken, deze waren alleen gesloten vandaag.

Aan de hand van Google Maps vond ik weer mijn weg terug naar het centrum, waar ik besloten had nog wat meer rond te lopen. En hier was het wel erg gezellig en genoeg te doen. Verschillende winkels waren open, er waren kraampjes en een hoop mensen op straat. Nu voelde het weer nier zo als een zondag.
Maar na een tijdje vond ik het wel weer tijd worden terug naar het hostel te gaan. Ik had eigenlijk wel genoeg gezien en had me goed vermaakt voor vandaag.

In het hostel

Het hostel waar ik hier verblijf, is niet bepaald groot. Ze hebben 3 kamers ofzo en volgens mij een totale capaciteit van een man of 24? Dus groot zeker niet. Maar wel erg gezellig!
De kamer waar ik op lig is een 8 persoons kamer en er zijn nu ook verschillende anderen.

Een daarvan is een meisje uit Finland die net als ik met Interrail aan het rondreizen is. Met haar kwam ik ook in een leuk gesprek over van alles en nog wat. Zoals de plekken waar we zijn geweest, wat we nog gaan doen etc. Bleek zelfs dat we in dezelfde periode in Nice waren en in het zelfde hostel verbleven! En nu komen we elkaar dan hier tegen, toch wel erg bijzonder.

Het leuke van de hostels vind ik ook wel dat je veel verschillende mensen ontmoet. Zo kwam ik eerder al mensen uit Amerika, Japan, Mexico, India, Nieuw Zeeland en Australië tegen. Maar zij was de eerste uit Europa die ik ben tegen gekomen tot nu toe.

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen post.
Volg je me nog niet? Ga dat dan zeker doen! Via Instagram: @mikemeijsen of  voor Polarsteps, klik hier