Helaas alweer de laatste dag in Nice… Ik had gisteren nog geprobeerd om een dag bij te boeken, maar helaas zat het hostel vol. Gelukkig kon ik mijn tas nog even achterlaten nadat ik was uitgecheckt bij het hostel. Dit geeft toch net even wat meer vrijheid om te doen wat je wilt doen.

Ontbijten aan het strand

Het weer in Nice (en Monaco) was heerlijk de afgelopen dagen. En ook vandaag deed niks onder met 21 graden! Wat heb ik deze temperaturen en de zon gemist de afgelopen maanden! Voor vandaag had ik niet echt plannen en Nice had ik voor een groot gedeelte al gezien. En eigenlijk had ik wel zin in een dagje weinig doen…

De eerste locatie van de dag was de bakker. Weet je nog dat ik een paar dagen geleden vertelde dat mijn Frans zo belabberd is? Toch heb ik het voor elkaar gekregen om al 2 dagen volledig in het Frans bij de bakker mijn ontbijt te bestellen! En ik mag wel zeggen dat ik stiekem best trots ben op mezelf¬† ūüôā

Na de bakker ben ik naar het strand gelopen en heb daar een plekje gezocht. Als je toch geen plannen hebt, je nog moet ontbijten, het zo’n heerlijke weer is en het strand op steenworp afstand… waarom zou je dan niet lekker aan het strand ontbijten?
Dus dat was ook precies wat ik deed. En nu ik er toch was, ben ik gewoon na het ontbijt nog even gebleven en van de zon genoten. Eigenlijk iets te veel kwam ik later achter…¬† Nu ook maar even zonnebrand en aftersun gehaald.

Even rondlopen

Na een tijdje wilde ik nog heel even een klein stukje door Nice lopen. Vooral het oude gedeelte is erg mooi en leuk om doorheen te wandelen. Ik ben weer langs de markt gelopen waar ik eerder al over had verteld. Al was deze vandaag wel een stukje kleiner.

Daarna ben ik nog een stukje door het oude gedeelte gelopen. Het leuke hier is dat ook al ben ik er nu een aantal keer geweest, ik elke keer weer wat nieuws tegen kom of ergens waar ik nog niet ben geweest.
Nou moet ik wel eerlijk bekennen dat er een hoop kleine straatjes zijn. Ik ben er ook een aantal keer ‘s avonds geweest wanneer de sfeer helemaal anders is. Het blijft een aanrader.

Door naar de volgende plaats

Ik heb het al wel eens eerder in mijn blogs gezegd; reizen is dynamisch, het kan elke keer veranderen door wat dan ook. Zeker op de manier hoe ik reis, ben ik erg vrij om dingen te veranderen.
En dat heb ik nu ook gedaan. Tot nu toe had ik me aardig aan mijn planning die ik van te voren had gemaakt gehouden. Maar deze laatste week gaat dat vrijwel niet meer gebeuren.

Na de laatste dagen in Nice heb ik zo genoten van het heerlijke weer en ben ik echt tot rust gekomen. En dat wilde ik eigenlijk nog even iets langer. Ik had in eerste instantie in gedachte om nog een dagje in Nice te blijven maar dat was niet mogelijk in hetzelfde hostel. Om nou voor een dagje van hostel te gaan wisselen trok me niet. Dan door naar de volgende stad. Dit zou eigenlijk Turijn zijn. Vanaf Nice 6 uur met de trein en weg van de ontspannen sfeer aan de kust. Hmm Toch eens kijken om het anders te gaan doen.

Genoa

Na een tijdje te hebben gekeken op Google Maps en te kijken waar hostels beschikbaar waren. Plus een goede trein verbinding kwam ik uit bij Genoa in Itali√ę. In plaats van omhoog het binnenland in te gaan, ga ik verder langs de kust.

Het is nog steeds een treinreis van bijna 3,5 uur en kon ik niet eerder dan 14:30uur de trein pakken. Dus kwam ik rond 18:30 uur aan in Genoa. Daar ben ik eerst naar het hostel gegaan om in te checken en daarna even de stad in gegaan om wat te gaan eten.  Morgen heb ik nog een hele dag in Genoa met nog een open planning. Grote kans dat ik ga rond kijken en misschien nog weer even naar het strand. In elk geval nog relaxen.
Voor nu is het plan om daarna een dagje Veneti√ę te doen en minimaal 1 dag in Praag te zijn. Maar hoe de planning er precies uit gaat zien, zien we later wel weer.

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen post.
Volg je me nog niet? Ga dat dan zeker doen! Via Instagram: @mikemeijsen of  voor Polarsteps, klik hier