Na 2 dagen in Nice, ben ik vandaan een klein stukje verder langs de Franse zuidkust gegaan. Na een korte treinreis van een half uurtje kwam ik aan in Monaco.

Monaco

Monaco was nieuw voor mij en tegelijkertijd ook weer niet… Ik volg op YouTube een vlogger genaamd Jon Olsson. Doordat hij in Monaco woont, is er veel van dit kleine land te zien in de vlogs. Toch is er zelf rondlopen heel anders. Bepaalde dingen herken je  en weet je wat je kunt verwachten. Toch is er een heleboel dat nieuw is en onbekend. Een bijzondere ervaring.

Heel Monaco is eigenlijk bijzonder. Een van de eerste winkelstraatjes waar ik doorheen liep, bestond alleen maar uit dure merken. Ik liep langs de winkels van Prada, Louis Vuitton, Cartier, Calvin Klein en nog een heel aantal andere. Daarna kreeg ik een korte glimp van de haven waar enorme yachten liggen om vervolgens uit te kijken over de zee.

Langs de kust lijn wordt flink gebouwd. Tegelijkertijd was het er nog gezellig druk met mensen die van het mooie weer genieten. Sommige waren zelfs al aan het zwemmen, terwijl de zee nog vrij koud is. Maar ik kan me voorstellen dat het een heerlijke verkoeling was, want de zon was al heerlijk warm.

Auto’s

Waar dure merken en grote yachten zijn, kan je er bijna niet om heen dat er ook dure auto’s zijn. En die zie je meer dan genoeg in Monaco. Bij een hotel stonden verschillende dure Mercedessen, Bentleys, Ferrari’s en Porsches geparkeerd of regelmatig voorbij rijden.

Op de boulevard zijn ook een aantal automerken met een winkel gevestigd. Merken die je vrijwel niet tegenkomt in Nederland. Op een stuk van een 100 meter liep ik langs etalages met Ferrari’s, Bentleys, Aston Martin, Rolls Royce en Mac Laren. In het goedkope straatje zat ook een Mercedes en Smart dealer…

Winkelen

Voor degene die lekker van winkelen houdt, niet getreurd! Er zijn meer dan genoeg kleding, schoenenwinkels en juweliers. Al denk ik wel dat het voornamelijk bij window shoppen zal blijven als ik het zo bekijk.
Nou weet ik geen prijzen, die zijn niet zichtbaar in de etalages… Maar laat ik het zo zeggen… het niet is niet voor de gemiddelde persoon. Gezellig is het er wel en het is ook zeker leuk om doorheen te lopen.

Mocht je toch eens willen winkelen (als je bankrekening er ook zo over denkt) dan zul je zeker wel een unieke ervaring eraan overhouden. Zeker als je afsluit met wat eten bij een restaurantje aan de haven. Ik denk dat je er een zeer leuke dag zult hebben op die manier.

De stad zelf

De stad zelf is zeker een aanrader om naar toe te gaan. Totaal anders dan andere plaatsen. Vooral langs de winkels en hotels is een bijzondere ervaring. Monaco zelf is iet heel speciaal. Eigenlijk is het gewoon vrij kleine stad want je loopt zo van de ene naar de andere kant. Toch is het,door het mooie uitzicht, het heerlijke weer en de compactheid van de stad, een leuke plek om te wonen. Als je het kan betalen natuurlijk.

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen plaats of  voor Polarsteps, klik hier