Dag 2 in Nice kan ik heel kort omschrijven… Wauw!

Ik denk ook niet dat deze blog erg lang zal worden, ondanks dat ik meer dan genoeg heb gezien. Deze stad is zo gezellig, mooi en relaxt… dat kan je niet in woorden omschrijven, dat moet je simpelweg een keertje meemaken. Dan zul je waarschijnlijk weten wat ik nu bedoel.

Nieuwe favoriet

Tot nu toe was mijn lijstje met favoriete steden vrij kort. Eigenlijk bestond dat lijstje alleen uit; London, Amsterdam en Utrecht. En komt daar Nice ook zeker bij! Misschien dat Nice zelfs wel in één keer boven aan dat lijstje komt te staan.

En nu wil je waarschijnlijk weten waarom… Dus ga ik mijn best doen het een beetje in woorden uit te drukken. Wat sowieso al meehelpt is dat Nice aan de zuidkust van Frankrijk ligt en dus heerlijk weer. Vandaag was de gevoelstemperatuur 21 graden! En het pas half maart…

Daarnaast is het een grote stad maar het voelt aan als een groot dorp.
Het is een vrij oude stad met veel karakter en een hele gezellige sfeer. En misschien het beste, de kustlijn! Wat voor mij het meeste belangrijk is, is de ontzettend relaxte, rustgevende en gezellige sfeer die hier heerst. Niet in woorden uit te drukken.

Nice moet je gewoon een keer moeten bezoeken als je er nog niet bent geweest! Je komt heerlijk tot rust, geniet van de stad, de kust en het weer.
Houdt er alleen wel rekening mee dat de kans erg groot is dat je langer wilt blijven of niet meer weg wilt…

De kust

Al zolang ik me kan herinneren, is mijn moeder altijd erg aangetrokken geweest tot de zee en het strand.
En voor minimaal net zo lang roept ze al dat ze graag aan zee zou willen wonen. Je kan je dus ook wel voorstellen dat onze vakanties vaak naar een plek aan zee of in ieder geval aan een groot meer waren.

Dit zal ook een grote invloed op mij hebben gehad. Want ik wordt ook erg door de kust aangetrokken. Oké, bij mij is het wel zo dat er niet perse een strand hoeft te zijn maar de kust trekt mij wel heel erg. Het heeft iets rustgevends vind ik. Het horen van de golven die aan de kust komen….

Dus ook al had ik gister de nodige tijd aan het strand besteed, vandaag ben ik ook weer lekker aan het strand en de kust geweest. Zo’n uur heb ik lekker op het strand gezeten en naar de golven heb geluisterd. Daarna ben ik verder langs de kust gelopen en heb ik nog een keer op een paar rotsen voor een tijdje gezeten….

Oude stad en het uitzicht

Ik heb ook meer van de stad gezien en ben voornamelijk in het oude gedeelte van Nice geweest. Dit was mij aangeraden door degene achter de receptie bij het hostel. En ik kan je zeggen.. een goede tip. De straatjes zijn vrij klein, maar er is meer dan genoeg te zien.

Op een pleintje was een markt. En dan bedoel ik niet zo’n markt zoals je die in Nederland kent, waar de kooplui staan te schreeuwen en vooral een hoop troep wordt verkocht. Nee dit was een markt zoals een markt in mijn ogen hoort te zijn. Er waren een paar groente- en fruitkraampjes en een paar kraampjes met kaas en bloemen. Verder waren er nog kruiden, olijven, koekjes en nog meer lekkers te koop. Geschreeuwd werd er zeker niet, maar dat was ook niet nodig. Het was een klein marktje en weinig dezelfde kraampjes. En dan de de geur die verkocht de producten zelf al. Het was echt een genot hier even rond te lopen.

Daarnaast ben ik nog een stuk de hoogte in gegaan. Op de top van een berg of heuvel (ik weet niet of het volgens de begrippen hier wel onder de bergen valt). Volgens Nederlandse begrippen was het in ieder geval een berg. Op de top was een park en een soort pleinen  vanaf daar had je een prachtig uitzicht over de stad en de zee.

De perfecte plek

Eigenlijk een van de eerste gedachtes die bij me opkwam toen ik op dat pleintje kwam en het uitzicht zag was, dat dit de perfecte plek zou zijn om een aanzoek te doen. De hele ervaring van de stad, de sfeer en de tocht naar boven. En dan daar op dat pleintje zijn, volgens mij zou dat de perfecte plek zijn voor een huwelijksaanzoek… In ieder geval een plek om te onthouden als het eenmaal zo ver is.

Nogmaals, als je nog niet in Nice bent geweest, raad ik je zeer zeker aan er eens een bezoek aan te brengen! Het is simpelweg een fantastische plek om te zijn en om te ontspannen en tot rust te komen, maar tegelijkertijd genoeg te zien en beleven.

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen post.
Volg je me nog niet? Ga dat dan zeker doen! Via Instagram: @mikemeijsen of  voor Polarsteps, klik hier