Dag 11 alweer… Dus dat betekent ook dat ik alweer op de helft van mijn reis ben…

De tijd gaat sneller dan me lief is. Ik heb eigenlijk ook nog helemaal niet het gevoel dat ik al zo lang op reis ben. Misschien komt dat wel doordat ik zoveel aan het reizen ben en zoveel zie.  Ik moet eerlijk zeggen dat ik aan het begin niet precies wist wat ik moest verwachten. Begrijp me niet verkeerd, ik had redelijk gepland wat ik wanneer wilde bezoeken. De grootste onzekerheid voor mij was hoe ik het zou vinden om 3 weken alleen aan het reizen te zijn…

Er zijn zeker de momenten dat ik zou willen dat er iemand bij me was, alleen al voor de gezelligheid of om bepaalde momenten te kunnen delen. Maar tegelijkertijd vind ik het ook helemaal niet erg om alleen te zijn. Ik wist wel dat ik alleen reizen prima vind omdat ik dit eerder gedaan heb. Alleen nog nooit langer dan 6 dagen… Deze 3 weken en van plaats naar plaats reizen, is een nieuwe ervaring voor mij. En tot nu bevalt die goed!
Al zou ik het ook niet erg vinden om er iemand bij te hebben de volgende keer…

Marseille

Na een treinreis van ongeveer 1 uur en 3 kwartier, kwam ik aan in Marseille. De Franse Riviera!
Dit gedeelte van de reis keek ik er naar uit! Lekker relaxen aan de Franse zuidkust, ontdekken en foto’s maken. Wat wil een mens nog meer?

Misschien wat zon, lekkere temperatuur? Nou ook dat zit hier wel goed! Het enige nadeel? Je hebt hier de Fransen… En ik spreek totaal geen Frans, tenminste op de Bonjour, Mercie en Au revouir na dan… En de Fransen spreken bijna geen Engels… Dus dat is soms nog wel eens moeilijk. Gelukkig kunnen de mensen in de hostels waar ik logeer zeer goed Engels, dus dat maakt het leven een beetje makkelijker.

Toen ik het trein station uitliep, werd ik al meteen getrakteerd op een mooi uitzicht en een heerlijk zonnetje! De jas ging al snel uit en met mijn zonnebril op en de mouwen van mijn vest omhoog, liep ik in de richting van het hostel. Daar boekte ik een bed en kon ik zelfs meteen inchecken. Wat me  ook opviel, was dat dit hostel erg anders was dan de andere hostels waar ik ben geweest. Hier zijn alle kamers rondom een open deel en de kamers zijn een soort appartementjes, alleen dan zonder keuken. Erg relaxed in ieder geval en ook erg ruim!

De kust

Op weg naar het hostel was ik al door het centrum gelopen, maar dit keer interesseerde het centrum me minder dan normaal. Ik was nu meer geïnteresseerd in de kust. Dus na bij de Lidl (jaja) even wat te eten gehaald te hebben, liep ik langs de haven richting de kust. Zonder op Google maps te kijken, liep ik in een keer goed richting een strandje. Onderweg moest ik natuurlijk foto’s maken van de haven en de stad en was het genieten van het uitzicht en het heerlijke weer.

Eenmaal aan de kust zocht een plekje waar ik lekker relaxt kon zitten terwijl ik van het zonnetje genoot. Dit is pas echt leven! Lekker zonder verplichtingen genieten aan de kust.

Na ongeveer een half uurtje (of misschien wel langer) kon ik het niet laten om foto’s te gaan maken. Wat een prachtig uitzicht was hier zeg!

Haven

Wat voor mij in Marseille echt een middelpunt is, is de haven. Hier is een hoop te zien en te beleven. Op veel verschillende plekken zie je mensen op de kade zitten. Er heerst een relaxte en gezellige sfeer en die is ook aardig aanstekelijk.
Hoewel ik erg geniet en mijn reis in mijn tempo doe, mot ik eerlijk toegeven dat ik hier rustiger aan doe ook meer tijd neem om ergens even te gaan zitten en gewoon simpel weg te genieten van de omgeving en het uitzicht.

Langs de andere kant van de haven naar de kust was een groot fort. Met een aantal korte stops ben ik om het fort gelopen om daarna weer terug richting het hostel te gaan.

Meer te zien

Stiekem heb ik meer gelopen dan ik dacht. Maar dit was wel een dagje heerlijk tot rust komen.

De afgelopen dagen merkte ik aan het eind van de dag dat mijn voeten en knieholtes soms pijn deden van het lopen. Zeker als je aan het eind van de dag dan even gaat zitten, is dit goed te merken.

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen post.
Volg je me nog niet? Ga dat dan zeker doen! Via Instagram: @mikemeijsen of  voor Polarsteps, klik hier