Vannochtend vertrok ik vanuit Parijs naar Lyon. Jammer om Parijs weer te moeten verlaten, het is zo’n mooie stad waar ik het idee heb nog zoveel te kunnen ontdekken. Toch vind ik het ook leuk om weer verder te gaan en weer een nieuwe stad te gaan ontdekken! Vannochtend vertrok ik vanuit het hostel naar het station, maar in tegen stelling tot gisteren, koos ik er vandaag voor om de metro te pakken.

Lyon

De treinreis vanuit Parijs naar Lyon duurde bijna 2 uur met de TGV, dus de hoge snelheidstrein… Moet je nagaan hoelang dat zou zijn met de normale trein.
Maar goed, ik dwaal weer eens af. Eenmaal aangekomen in Lyon, ging ik eerst weer mij hostel regelen en mijn rugzak dumpen.

De weg vanaf het station naar het hostel was niet echt heel super en daarmee mijn eerste indruk van Lyon ook niet. Wat ik voornamelijk meekreeg was in het begin veel bouwplaatsen en daarna werd het eigenlijk niet veel beter. Ik miste de sfeer en gezelligheid….
Eenmaal bij het hostel alles geregeld te hebben, ging ik op weg naar de waterkant, niet ver van het hostel.

Bijzondere stad

Na kort wat gegeten te hebben, ben ik mijn weg langs de rivier vervolgd. Hier kreeg ik al snel een gezelligere sfeer mee en weer voor de rest van de stad. Wat mij opviel was dat de kant van de stad waar waar ik was niet erg bijzonder was. Heel eerlijk gezegd dus gewoon saai… Van een centrum kon je niet echt spreken. Er waren hier en daar een aantal straatjes met wat winkels en eettentjes, maar dat was het dan ook wel.

Maar… aan de andere kant van de rivier is het een ander verhaal!
Een gezellig sfeer, veel meer te zien en beleven en is ook echt een stadscentrum. Net na de brug liep ik door een drukke winkel straat met veel verschillende winkeltjes. Met tussen de normale winkels zelfs een aantal dure merken en juweliers te vinden.

In één van de zijstraten viel mijn oog op een aantal blossombome. Die kwamen uit op een klein pleintje omringt door nog meer prachtige bomen en een monumentaal pand aan de overkant. Het voelde alsof je verborgen pareltje in de stad vind. Ken je dat?
Ik zag meerdere mensen foto’s maken, alleen waren zij voornamelijk gefocust op het gebouw aan de overkant van de straat. Ze misten in mijn ogen het mooiste van alles: de sfeer van het pleintje…

Italiaans

Verder doorlopend, stak ik nog een keer een rivier over. En ook hier was weer die fijne sfeer en gezelligheid aanwezig, ook al liep je het centrum uit. Hier voelde de stad aan alsof er Italiaanse invloeden zijn geweest… Je ziet het in de gebouwen en het straatbeeld.

De architectuur is klassiek en vrij onaangetast gebleven (op het eerste gedeelte van Lyon na dan….)
Toch denk ik dat er nog een heleboel meer te zien valt hier en dat ik verre van alles heb gezien. Zo zag ik dat er nog van alles te beleven was verder de heuvels op. Te veel voor een dag…
Ik zal hier ook nog zeker een keertje terug komen om meer van de stad te zien en meer te gaan ontdekken!

Utrecht

Toch heeft deze dag ook een een zwart randje…
Vanochtend kreeg ik de pop-up notificatie van NU.nl over een schietpartij in Utrecht. Helaas zien we dit soort melding steeds vaker, daardoor besteedde ik er in eerste instantie vrij weinig aandacht aan. Tot ik in een groepsapp met collega’s en van een vriendin waar ik mee aan het appen was, hoorde wat er aan de hand was en over de maatregelen die werden getroffen.

Na verschillende nieuwsartikelen gelezen te hebben, kwam de klap toch wel aan. Zeker na het nieuws van afgelopen week in Nieuw Zeeland, waar ook een enkele schutter zoveel pijn en verdriet heeft gedaan. Het zet je behoorlijk aan het denken. Het komt zo dicht bij huis! Zelf kom ik voor mijn werk veel in Utrecht, en het schiet door je gedachten… wat als ik hier in de buurt zou zijn geweest? Wat als ik daar nu aan het werk was geweest?
Toch moet dit ons niet gaan laten leiden want wij sterker met zijn allen dan deze ene persoon!

Mijn dag in Lyon zit er weer op. Nog even wat foto’s bewerken en dan een beetje rust pakken. Morgen ga ik door naar Marseille om te genieten van de Franse zuidkust! Reis je mee?

Als je me nog niet volgt, ik post door de dag heen op InstaStories en Polarsteps! Zeker via Polarsteps kan je me bijna stap voor stap volgen door mijn live locatie en de foto’s die ik door de dag heen post.
Volg je me nog niet? Ga dat dan zeker doen! Via Instagram: @mikemeijsen of  voor Polarsteps, klik hier