Het is definitief! De laatste 3 weken van maart ben ik vrij van mijn werk, dus 3 weken vakantie!
En als je mijn vorige blog had gelezen, dan weet je wat ik in die 3 weken wil gaan doen…
Dus nu het definitief is, kan ik met de echte voorbereidingen gaan beginnen. Dus plannen, sparen, onderzoeken etc.

Herinner je je nog wat ik van plan ben in die 3 weken? Nee nog niet? Het had iets te doen met een trein…
Ja weet je het nu weer? Mooi! Ik wil inderdaad die laatste 3 weken van maart met de trein door europa gaan reizen.

Planning

Van de week ben ik begonnen met de voorbereidingen van deze reis. En waar begin je dan? Dat is een goeie vraag. Ik ben begonnen bij het plannen van de reis. Dus welke plekken in wil bezoeken en voor hoelang. Op deze manier weet ik waar ik naar toe wil en kan ik dus gerichter gaan voorbereiden. Je zou ook kunnen beginnen met je budget te bepalen. En aan de ene kant kan dit goed zijn, omdat je weet hoeveel je te besteden hebt en daarmee rekening kunt houden. Maar het kan ook heel erg tegen werken, doordat je jezelf limiteerd tot een bepaald budget.

Dus ik begin met de planning en kijken hoe ik de reis kan maken. Op die manier heb ik voor mezelf een beeld van hoe mijn reis gaat zijn, waar ik langs kom en hoe ik zit met mijn overnachtingen. Zo weet ik hoelang een overnachting is en in welke plaats dit is, dus hoe duur een overnachting ongeveer zal zijn.
En wat ook belangrijk is, is of je met een wisselkoers te maken hebt of niet.
Mijn reis zal via Engeland, Schotland, Zwitserland en Tsjechië gaan, dus dan heb je te maken met een wisselkoers.

De reis

Dus hoe zal mijn reis door Europa dan gaan? Dat is een goeie vraag.
Het kaartje hierboven zal dat al een beetje verklapt hebben…
En ja, dit is een redelijk intensiefe reis, dat zal de titel van deze blog ook al verklapt hebben.

In deze 3 weken ga ik met de trein door 10 verschillende landen en zal ik 29 verschillende steden in Europa bezoeken. Waaronder Brussel, Parijs, London, Oxford, Manchester, Edinbrugh, Barcelona, Bordeaux, Monaco, Zurich, Milaan, Praag en Berlijn.
Al een best lijstje he? En dan te bedenken dat dit nog niet eens de helft is… De volledige lijst ga ik ook niet hier posten. Ten eerste omdat het een beetje saai is en aan de andere kant wil ik het ook nog een beetje een verassing houden.

Maar… Als je een beetje oplet, kan je aan dit lijstje al wel zien door welke 10 landen mijn reis zal gaan. En ik had er eerder ookal een aantal voorgezegd…

Ik heb er in iedergeval al erg veel zin en kijk er al ontzettend naar uit!
Tijdens de reis zal ik natuurlijk ook gaan bloggen. En daarin ga ik natuurlijk ook al mijn bestemmingen bij langs! Dus ben je benieuwd? Dan zou ik zeggen, blijf deze blog volgen voor updates over de voorbereidingen, misschien de bestemmingen en nog veel meer…

Fotocredit: TheAndrasBarta